Heat a medium sized saute pan over medium high heat. Add olive oil. Add fennel (top removed, cored and sliced thinly) and saute for 3 minutes, until translucent. Add leeks(greens removed, cleaned and sliced into 1/2-inch piece salt) and season with salt and pepper. Saute until fennel and leeks are tender, another 4 minutes. Add lemon zest and butter and toss. Adjust seasoning and serve.
(日本語)
フライパンを温めオイルを引き、半透明になるまでフェンネル(白い所だけをスライスして使う)を焼く。
リーク(青い所を剥し、スライスして塩で下味)を加えて塩、コショウで味付けして柔らかくなるまで焼く。レモンの皮とバターを加え馴染ませる。最後に塩と胡椒で味を調る。
★私のレシピブログの「Red Wine Beef Shank 」の付け合せとして紹介しているお肉に合うさっぱり付け合せです。
★味は変わりますがリークは青ネギ、フェンネルはセロリ、ディルで代用してもいいでしょう。
★コンロの数が足りない人はトースターで焼き目を付けて、レンジを上手に活用して作る事もできますよ。
★夏バテの時にもこれだけであっさり食べれます!
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